Styrketræning med vægtstænger, håndvægte og kettlebells

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

Styrketræning med vægtstænger, håndvægte og kettlebells kan give dig styrke, udholdenhed og smidighed. Men hvordan vælger man det rette udstyr til styrketræning?

Nogle faktorer, der skal overvejes, omfatter styrke, udholdenhed, kropsbygning og træningsmål.

Her er et kig på nogle af de forskellige typer styrketræningsudstyr:

  • Vægtstænger
  • Håndvægte
  • Kettlebells

Alle disse tre typer for vægte er beregnet til styrketræning.

De kan alle hjælpe dig med at styrke dine muskler, udvikle større styrke og forbedre din kondition.

Vægtstænger til styrketræning

Vægtstænger med vægtskiver er typisk de mest fleksible, fordi du selv kan justere din vægt.

Vil du have mere vægt på, kan du tilføje flere vægtskiver.

Ligesom du kan fjerne vægtskiver hvis de er for tunge.

Vægtstænger til alle former for træning

Der findes forskellige vægtstænger, alt efter hvordan du vil træne fitness. Der er curlstang, OL vægtstang, vægtstang til crossfit og mange andre.

Du kan også bruge vægtstænger til cardio træning.

Det er vigtigt at du tænker over hvad og hvordan du vil bruge din vægtstang, så du kan vælge den rette stang eller stænger til dit behov.

Håndvægte sæt til styrketræning

Et håndvægte sæt med faste vægte er en smule sværere at bruge og mindre fleksible. De er derfor bedre egnet til folk, der har lidt mere styrketræningserfaring.

Håndvægte sæt til erfarne styrketrænere

Erfarne styrketrænere ved hvad de har brug og hvordan de skal bruge deres håndvægte. Derfor ved de også hvilket håndvægte sæt der vil passe bedst til deres behov.

Et godt håndvægte sæt indeholder minimum 10 forskellige håndvægte.

Kettlebells til styrketræning

Kettlebells er den tungeste af de tre vægte, og derfor bedst egnet til dem der er vant til at styrketræne. De er også de største af de tre vægte, og kan derfor virke overvældende hvis du ikke har styrketrænet før.

Kettlebells til crossfit

Kettlebells er en effektiv måde at styrketræne på, fordi de styrker både din krop og dine muskler. De kan dog være svære at bruge hvis du ikke er vant til styrketræning.

Kettlebells er også gode til både crossfit og funktionel træning, grundet deres specielle udformning og store håndtag.

Hvordan vælger jeg træningsudstyr til hård styrketræning

Det er vigtigt at finde det styrketræningsudstyr der passer bedst til dig og dine behov. Ellers kan du hurtigt købe dig fattig i træningsudstyr.

Er din plan f.eks at få store biceps og brystmuskler, så vil vægtstænger eller et håndvægte sæt være det bedste valg for dig.

Vil du hellere styrke hele kroppen på en naturlig måde, så skal du overveje om ikke kettlebells er det rette valg for dig.

Hvilke øvelser skal jeg udføre?

Her kommer det igen an på hvilket styrketræningsudstyr du vælger. Når du har fundet det styrketræningsudstyr der passer til dig, kan vi hjælpe med at finde de øvelser der passer bedst til netop din styrke og udholdenhed.

Det er dog ikke alle styrketrænings øvelser der kræver styrketræningsudstyr. Du kan sagtens styrketræne helt uden vægte eller støttende udstyr.

Armbøjninger er f.eks rigtig gode til at styrke din overkrop.

Større biceps og store muskler

De fleste der styrketræner vil gerne have større biceps og brystmuskler.

Til biceps er den mest anvendte øvelse biceps curl.

Til brystmuskulaturen er bænkpres den mest normale øvelse.

Begge øvelser er effektive, men vil du gerne træne din krop på mere naturlig måde, så skal du ikke lave disse øvelser.

Naturlig træning for større muskler

Når man træner sin krop på en naturlig, så bruger man sin krop til ting, der kan ske i hverdagen, samtidig styrker man sine muskelgrupper, øger forbrændingen og taber fedt. Det kan f.eks være at spænde et battle rope fast til et traktordæk.

Det er nok de færreste der kommer ud for at skulle gøre det i virkeligheden, men bevægelserne du laver, når du slæber på et traktordæk er meget lig bevægelser du laver ved andre ting i hverdagen.

F.eks vil det styrke din krop på en helt anden måde end biceps curl, fordi du bruger alle de muskler i kroppen når du slæber på traktordækket. Det er træning alle dine muskler i hele kroppen, og ikke bare enkelte muskler, som ved f.eks styrketræning af dine biceps eller triceps.

Det giver dig en stærk krop, med en stor muskelmasse.

Derudover er battle ropes rigtig gode til at styrke din kondition, fordi du skal bevæge dig meget hurtigt og hele tiden være i gang.

Brug din krop til dine styrkeøvelser

Når man laver funktionel træning, så handler det meget om at bruge sin egen vægt til styrketræningen. Det kan som nævnt før f.eks være armbøjninger, men det kan også være squat eller håndstand.

Der er mange muligheder for forskellige øvelser alene ved brug af sin kropsvægt. Men hvis du har lidt udstyr ved siden af, som f.eks kettlebells eller vægtstænger, så får du endnu flere muligheder for at forbedre både din udholdenhed, stabilitet, muskelmasse og konditionstræning.

God teknik forebygger skader, i modsætning til forkert teknik eller dårlig teknik

Når du løfter tunge vægte er det vigtigt at du gør det rigtigt. Dårlig teknik fører til skader, mens god teknik forebygger skader.

Træner du med frie vægte er det endnu mere vigtigt at du har en bedre teknik i dit styrketræningsprogram.

Træningsprogrammer til at komme i gang med styrketræning, fokusere ofte ikke nok åpå din teknik. Der drejer det sig mere om at komme i gang med øvelserne.

En personlig træner vil være i stand til at guide til den rette teknik og dermed minimere din risiko for skader.

Posted in Blog | Kommentarer lukket til Styrketræning med vægtstænger, håndvægte og kettlebells

Comments are closed.