Konfirmations Huskeliste 2017

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

konfirmations huskeliste

21 ting du skal huske til konfirmationen 2019

Når man skal holde konfirmation, er der mange ting, man skal have styr på. Her har vi lavet en liste med 21 punkter til dig, der gerne vil være godt klædt på til den store dag.

Huskeliste til konfirmation

1. TØJ TIL KONFIRMANDEN – Har i styr på tøj, sko og accessories?
2. TØJ TIL FAMILIEN – Hvordan skal alle i andre se ud?
3. GÆSTELISTE – Hvem skal med i kirken og til festen?
4. LOKALE – Hvor skal festen holdes – haven, restaurant, forsamlingshus?
5. MAD – Hvad skal I have at spise til forret, hovedret, dessert, kaffebordet osv.?
6. DRIKKE – Og hvad skal der drikkes til – vin, sodavand, cider, øl, kaffe?
7. LAVE INVITATIONER – Design selv eller køb invitationer
8. SENDE INVITATIONER – Kører i dem selv ud eller sender i dem?
9. BORDDÆKNING – Dug, glas, service, blomster, bordpynt osv.
10. MUSIK – Musik under maden, band/orkester, jukeboks eller spotify?
11. UNDERHOLDNING – Taler, sange, festlige indslag
12. ROSER – Husk at købe røde roser til kirken
13. AFHENTNING I KIRKEN – Porsche, helikopter, motorcykel eller egen bil?
14. SERVICERING – Skal der være en pige eller to til at hjælp til?
15. SKRIV TALE – Konfirmandens takketale eller forældrenes tale til konfirmanden?
16. ØNSKELISTE – Hvad ønsker konfirmanden sig?
17. TUREN I KIRKEN – Pladser, hvem må komme med, og hvornår skal man sige ja?
18. SANGSKJULER – Er der sange, så husk at lave sangskjulere
19. FOTOGRAF – Book en fotograf hvis I vil have et evigtvarende minde
20. HÅRET – Hvordan skal håret sidde, skal der bookes frisørtid?
21. TAKKEKORT – Design, skriv og send takkekort ud efter festen

? Husket gaverne? 113 til gaveideer: Læs vores VILDE liste her (åbner i nyt vindue) 

Der kan selvfølgelig være flere ting at huske på, men her har du de primære punkter, som du for alt i verden ikke må glemme, når du skal i gang med at planlægge konfirmationen.

Hvis du vil have en printvenlig version, har vi også lavet sådan en. Der har vi også lave afkrydsningsfelter, så du kan krydse hvert punkt af, når du har klaret det.

Hent printvenlig version her.

Selv det mindste punkt kan være afgørende

Det kan virke som om, at der er mange punkter på listen over ting, du bare skal huske til din konfirmation, og mange folk har en tendens til måske kun at skrive halvdelen eller sågar bare en tredjedel af punkterne ned, fordi de undervurdere de resterende.

Men faktum er bare, at selv det, der kan virke som det mindste punkt på listen, kan være katastrofalt at glemme i forbindelse med konfirmationen. Det er også derfor, at en huskeliste til konfirmationen er en rigtig god ide, så du har 100% styr på, hvad du skal have klaret, om det er klaret, og hvad du mangler hele tiden.

Et punkt som at købe eller lave en sangskjuler kan virke som en bagatel. Men når du så på dagen står og skal dele sange ud, vil det jo være brandærgerligt ikke at have en sangskjuler klar. Derfor er det også langt bedre at have flere ting på sin liste frem for at undlade ting.

Hellere have styr på, at alle har fået købt tøjet til den store dag, der er sendt invitationer ud og sangene er skrevet, end at glemme det ene punkt og stå med håret i postkassen når den store dag endelig kommer.

Der er enkelte personer, der kan overskue at huske på det hele i hovedet, og som også har succes med det. Men langt de fleste har godt af at have en liste at kunne støtte sig op af, når der pludselig er hundrede forskellige ting, der skal være styr på.

Det samme kender du måske fra sommerferierne, når du skal ud at rejse. Der er hundrede forskellige ting, der skal med i kufferten, og selvom en så lille ting som passet ikke fylder særlig meget, er det stadig afgørende for, om du overhovedet kommer af sted. Det ville jo være katastrofalt at glemme sit pas, når man skal ud at rejse. Så kommer du i hvert fald ikke særlig langt.

Så hvis du godt kan lide at have styr på tingene og et klart billede af, hvor langt du er nået, og hvad du mangler at få i orden, er det en rigtig god ide at lave en huskeliste til din konfirmation. Du kan eksempelvis tage udgangspunkt i den, vi har lavet her på siden, hvor du selvfølgelig altid er velkommen til at tilføje flere punkter på, hvis du har brug for ekstra ting end det mest basale, som vi har taget udgangspunkt i.

En god ide at lave din egen huskeliste

Selvom det kan være smart bare lige at kunne gå på en hjemmeside som denne og printe en konfirmations huskeliste ud på et par sekunder, kan det være en god ide at lave din egen unikke huskeliste. Det kan jo være, du har 17 andre ting, der er værd at have med derpå, og så er det jo bare nemmere at lave sin egen helt fra starten i stedet for at bruge en skabelon.

På sigt kommer vi selvfølgelig også til at have en skabelon til dig herinde, der omvendt vil være blank, så du kan udfylde den med dine egne ting frem for at bruge vores allerede færdiglavet huskeliste. Det kan være nemmere at få den lavet, når du har en skabelon med afkrydsningsmærker, hvor du bare skal fylde opgaver på. Så kan det være, der er større chancer for, du får det gjort.

Og husk at kigge på din huskeliste løbende. Der kan være punkter, du har glemt at få skrevet på, og så er det en god ide lige at gå den igennem en gang om ugen for at tjekke op på, om der er noget, du har glemt i farten. Det er ikke sikkert, men det er jo bedre at være på den sikre side frem for at stå på dagen og mangle blomsterne til bordene.

Hvis du har ideer til, hvad der kan blive tilføjet til vores huskeliste her på siden, er du mere end velkommen til at efterlade en kommentar herunder. På den måde kan vi hele tiden blive ved med at udvikle vores gratis værktøjer, så andre også kan få gavn af dem i fremtiden.

Du behøver ikke at have 100 nye forslag dertil for at efterlade en kommentar herunder. Er der bare et enkelt punkt, du synes, der mangler, tager vi også gerne imod det med kyshånd. Der er ingen punkter, der er for små til at komme på. Så længe det bare er noget, du mener, har en værdi for langt de fleste, der skal til at arrangere en konfirmationsfest.

Og ellers håber Louise og jeg bare på, at du efterhånden er ved at være klar til at holde en af livets største og mest betydningsfulde fester – i hvert fald for konfirmanden. Vi håber, at Konfirmandkant har hjulpet dig, om ikke andet så bare en lille smule, på vejen til den store dag.

Comments are closed.