Indbydelser til konfirmation – Guide & gratis skabeloner

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

 • guide til konfirmationsindbydelse

Sådan får du lavet årets konfirmationsindbydelser med og uden skabeloner

Når du har fundet ud af, hvem der skal med til konfirmationsfesten, skal de jo også inviteres. Og der er mange måder at lave konfirmationsindbydelser ud på. Du kan enten vælge at lave dem selv, så de bliver unikke og personlige, eller du kan vælge at bestille dem færdiglavet hos et grafisk firma, som trykker og sender dem til dig, så du bare skal udfylde dem.

Klik her for at gå direkte til vores gratis indbydelser
De kan også sagtens gå ned i en hobbyforretning og købe indbydelserne. Men så er der som regel også en risiko for, at de ikke bliver særlig konfirmationspræget. Så må du formodentlig tage til takke med en helt standard invitation, men hvis det ikke betyder så meget for dig, hvordan de ser ud, kan det måske være den nemmeste løsning.

Tekst til konfirmationsindbydelse

Foruden et eventuelt billede af den kommende konfirmand på indbydelsen, er teksten den absolut vigtigste del. Det er vigtigt, at du fatter dig i korthed, så det ikke bliver for langt og fylder alt for meget, men samtidig må du heller ikke korte det så meget ned, så de mest essentielle oplysninger bliver skåret væk.

Du bestemmer helt selv, hvor meget fyldetekst der skal være på. Der er nogle, der vælger næsten at skrive et helt brev, mens der er andre, der vælger en meget skrabet version, hvor der kun lige står navn, dato, sted osv.

Hvad du vælger, kommer lidt an på dit temperament og tålmodighed. Er du kreativ og god til at skrive, kan det være, du har mod på at kaste dig ud i en indbydelsestekst af en længere model, men hvis du bare gerne vil have det overstået så hurtigt som muligt, er det uden tvivl nemmest at lave en indbydelse med så få ord som overhovedet muligt.

Vigtige punkter du ikke må glemme på invitationen

Som nævnt tidligere, så er der nogle punkter, du absolut bare ikke må glemme at få skrevet på invitationen. Tro mig, det kan ende med at blive noget af en opgave, hvis du først få sendt en invitation ud med fejl på. Så kan du ligge der og ringe rundt til samtlige gæster for at gøre dem opmærksomme på den fejl, du fik lavet, og så kan det jo næsten være ligegyldigt at sende invitationen ud til at starte med.

Så hvis du vil være på den sikre side, er det en god ide at huske på disse punkter, der absolut bare skal være med på din indbydelse til din konfirmation:

 • Navn – Både dit og gæsten/gæsternes navne (gør det mere personligt)
 • Tidspunkt – Hvornår skal gæsterne komme?
 • Sted – Hvor i verden skal festen holdes?
 • Svar senest – Hvornår skal gæsten seneste svare på om vedkommende kommer?
 • Kontaktinformationer – Et mobilnummer og evt. en e-mail
 • Eventuelle ønsker – For mange kan det være rart med en ønskeliste


Hvis du i det mindste bare husker disse punkter på din indbydelse, så er du tæt på at være i sikker havn. Så burde der i hvert fald ikke være noget at være i tvivl om, når man som gæst får din invitation ind i postkassen.

To unikke færdiglavede konfirmationsindbydelser

For at gøre det nemt for dig at sende dine konfirmationsindbydelser ud, har jeg været i det kreative hjørne og lavet hele tre unikke forslag til dine konfirmationsindbydelser. De er alle sammen tilgængelige som printvenlige pdf’er, så du bare skal printe dem ud og udfylde de tomme felter.

Så kan det da næsten ikke blive nemmere at få styr på invitationerne, vel?

På sigt regner jeg med at tilføje flere skabeloner til samlingen, men til at starte med har jeg lavet tre versioner, som gerne skulle dække stort set alles behov.

Gratis konfirmationsindbydelse skabelon – Den søde

Den første skabelon til din konfirmationsindbydelse er lidt hen i det mere pæne og søde hjørne. Den er måske nok mest egnet til piger, men jeg har også lavet den i en grøn version, så den ikke er så rosenrød.

konfirmations-indbydelse1-roed-jpg

Download som printvenlig PDF – Klik her

konfirmations-indbydelse1-groen-jpg

Download som printvenlig PDF – Klik her

Gratis færdiglavet konfirmationsindbydelse – En frisk tip 12’er

Hvis det hele ikke skal være så kedeligt, traditionelt og pænt, kan du jo overveje at sende denne alternative invitation ud. Den er bygget op omkring en lille tip 12’er, og den er lidt mere frisk i både vendingerne og humoren, hvilket jo måske passer perfekt til dig og din personlighed.

Du skal egentlig bare udfylde de tomme felter med X’erne, som jo så selvfølgelig er de rigtige svar. Og jeg går ud fra, at du godt kan lure ud fra de andre svar på linjen, hvilket svar der skal bruges på hvilken linje.

Det kan eksempelvis være:

 1. Konfirmeres
 2. 13. maj
 3. Skovkroen
 4. Lystskovvej 3, 4180 Sorø
 5. 13.30
 6. Pænt tøj
 7. God mad
 8. 13. april
 9. Dit mobilnummer
 10. Sol/godt vejr
 11. Højt humør
 12. Konfirmandens navn

I er velkomne til at være endnu mere kreative med jeres rigtige svar. Og så beklager jeg selvfølgelig, hvis konfirmanden hedder Sonja eller John-John!

tip 12 indbydelse konfirmation

Download som printvenlig PDF – Klik her

Når indbydelserne skal sendes ud

Efter du har fået lavet alle indbydelserne, enten ved selv at printe dem ud og udfylde dem, bestille dem færdige hos et online trykkeri, eller hvordan du nu har båret dig ad, skal du nu videre til næste næste skridt i processen – nemlig at få sendt dine indbydelser til konfirmationen ud.

Og selvom det kan virke som en ret overskuelig opgave, er det lige før, det kan koste dig mere at få dem sendt ud, end det har kostet dig at lave dem. Faktisk er der ret gode chancer for det – især hvis du har lavet dem gratis selv.

Alt afhængig af hvor mange mennesker der er på gæstelisten til festen, kan det ende potentielt set ende med at løbe op i rigtig mange frimærker, der, især her fra januar 2016, er blevet utrolig dyre at købe.

Derfor er der også flere og flere, der selv vælger at tage rundt med deres konfirmationsindbydelser. Det kan enten være ved at køre rundt og smide dem i dine gæsters postkasser, hvis du bor i nærheden af dem, eller sågar at tage forbi vedkommende og overrække invitationen ansigt til ansigt.

Det er en uden tvivl en lidt mere omstændig måde at gøre det på, og derfor vælger de fleste også at sende dem ud og så bide i det sure æble, når Post Danmarks regning kommer. Men har du mulighed for at komme rundt til langt de fleste af dine gæster, kan du jo selv lege postbud og dele invitationerne rundt. Så kan du i hvert fald ende med at spare en stor del penge på det område.

Færdiggør indbydelsen med den perfekte kuvert

Hvis du vælger at sende dine indbydelser, skal de formodentlig pakkes ned i en kuvert eller konvolut. Igen kan du selv bestemme, hvor meget du vil gøre ud af den. Det er helt op til dig, om den skal være lige så fint dekoreret som indbydelsen, eller om det ikke gør så meget, at kuverten er helt almindelig hvid.

Det nemmeste er her igen at tage den klassiske hvide kuvert. Hvis du har mod på det og er kreativ nok, kan du selvfølgelig også vælge at folde den selv, så den får lige det personlige touch, du gerne vil give den.

En almindelig kuvert koster dog ikke særlig meget, så det er nok ikke på dette område, du bliver ruineret. Og vigtigst er alt er jo også selve indbydelsen, som er den, dine gæster kommer til at huske og have stående eller hængende i det næste lange stykke tid. Kuverten bliver som regel alligevel bare smidt ud.

Er du klar til at lave dine indbydelser til konfirmation?

Jeg håber, at du har fået lidt værktøjer, tips og tricks til at lave de perfekte invitationer til din konfirmation, der nok skal gå hen og blive årets helt store højdepunkt!

Hvis du stadig mangler at få styr på ting som borddækningen, dine konfirmationssko eller indslag til festen, har vi også lavet artikler, der kan hjælpe dig med det.

????Vil du inspireres af 113 til gaverideer og gaveønsker? Så læs vores VILDE guide her

Comments are closed.