De 17 mest populære melodier til konfirmationssange

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

de17mest

En konfirmation er bare ikke det samme uden sange. Og gerne helst hjemmeskrevet sange. Dog kan det være svært at finde frem til den helt perfekte melodi, når man sidder der med kuglepennen fremme og det blanke stykke papir.

Derfor har jeg lavet en samling over de 17 mest populære melodier til konfirmationssange. Det står dig frit for at vælge lige netop den melodi, som du tænker vil passe perfekt til den konfirmation, du skal deltage i. Det er ikke sikkert, du kender alle sammen, men de fleste burde kunne nikke genkendende til samtlige melodier herunder.

Jeg har valgt lige at gøre en ekstra lille ting for dig, som mange af de andre sider med melodier på nettet ikke har. Jeg har nemlig lige smidt et link med ind til hver melodi, så du nemt og hurtigt kan komme i tanke om, hvad det nu er for en.

Vi kender godt alle sammen det, at man ser en sangtitel, men bare ikke kan hitte på melodien.  Det er hamrende irriterende, og man kan bruge lang tid på at finde frem til melodien. Derfor har jeg valgt lige at smide et link med til hver sang, så du ikke skal sidde og bryde din hjerne med at finde melodien selv, hvis det kniber.  Dog er der nok mange af dem, du sikkert let kan nynne.

 1. Jeg har min hest, jeg har min lasso

Den gode gamle børneklassiker “Jeg har min hest, jeg har min lasso”. Der er godt gang i den, hvis man gerne vil have en melodi, der ikke lægger op til at tage sig en skraber henover de tre tallerkener i forskellige størrelser.

Det er personligt en af de sange, jeg ofte har svært ved at huske hele melodien på. Så du skal ikke skamme dig, hvis den heller ikke er helt frisk på lystavlen for dit vedkommende. Det kan ske for selv den bedste, at denne her ryger lidt i glemmebogen. Dog er det en god sang at skrive en konfirmationssang til. Og sangen behøver jo ikke være barnlig, bare fordi det er en børnesang.

Hør melodien til “Jeg har min hest, jeg har min lasso” – Klik her

Den lille frække Frederik

Den lille frække Frederik er jo også en god gammel klassiker. Den er vel udbredt til landets konfirmationer, og det burde kunne lade sig gøre for dig at skrive en sang indover den velkendte børnemelodi. Du kan jo starte med at prøve at lave et enkelt vers, og så kan du jo fornemme, hvordan det kører.

Kører det godt, jamen så er det jo bare med at skrive derudaf. Er det svært at komme på bare end enkelt linje, så må du jo hoppe videre til en af de andre melodier her på listen.

Hør melodien til “Den lille frække Frederik” – Klik her

 1. Jeg er havren

Det her er nok en af de mest populære melodier til konfirmationssange. Den bliver hevet frem næsten hvert år, og hver eneste gang kan man være sikker på, at de ældre synger med, mens de unge sidder med øjne som dådyret, der blev fanget i billygterne. Så er der ikke ældre gæster med til konfirmationen, så er det nok ikke denne melodi, du skal gå med. Med mindre det er din favorit. Den kan jo være tilfældet.

I og med det er en af de mest populære melodier, så tyder det dog på, at det er forholdsvis nemt at få svunget pennen henover den. Så passer tempoet fint til dig, er det da bare med at give det et skud.

Hør melodien til “Jeg er havren” – Klik her

 1. Se den lille kattekilling

En sød lille børnesang, som vi vidst alle godt kan begynde at nynne, hvis ikke ligefrem at synge, uden at skulle høre sangen først. Igen en relativt nem sang at skrive tekst på, og den burde ikke volde dig store kvaler, hvis du er en ord-ekvilibrist (og det er du jo).

Har du bare et helt almindeligt forhold til ordspil og rim ligesom mig, så bør det stadig kunne lade sig gøre for dig at skrive et par strofer uden problemer. For at det skal være fair for alle parter, så kan jeg da lige ligge ud med at skrive de første fire linjer til fiktive Mettes konfirmation.

Se nu lille Mette-pigen
Nej hvor er hun stor
Hun skal snart få lov at finde
Til sit gavebord  

Ja, det må du kunne toppe. Sæt i gang.

Hør melodien til “Se den lille kattekilling” – Klik her

 1. Marken er mejet

Marken er mejet og høet er høstet. En frisk melodi til en konfirmationssang med lidt svung i. Den burde de fleste også kende, måske undtaget de mindste i forsamlingen. En let lille melodi, hvor hvert vers er hurtigt overstået.

Så hvis du gerne vil skrive en sang over denne melodi, er det en god ide at have det med i tankerne, at man relativt hurtigt er forbi hvert enkelte vers. Dermed kan det være, du skal skrive to mere i sidste ende, så det ikke er overstået på et øjeblik.

Hør melodien til “Marken er mejet” – Klik her

?Styr på gaven til konfirmanden? Få GENIALE idéer her.  

  1. Fra Engeland til Skotland

Jeg tror ikke, jeg kan tælle antallet af gange, jeg har sunget en festsang med denne melodi på en fod. Der skal i hvert fald en mere til. Den er meget brugt, og ikke min favorit. Men hvis du er tosset med historien om skippers kone, så fire away.

Hør melodien til “Fra Engeland til Skotland” – Klik her

 1. Det var en lørdag aften

Det var en lørdag aften er ikke den mest festlige sang. Så skal du endelig bruge den, kan jeg klart anbefale at fokusere på noget mere festligt i din version. Det er en af grundpillerne ved at skrive sange til konfirmationer – tag ikke udgangspunkt i den oprindelige tekst. Men det giver også sig selv.

Det var en lørdag aften er måske mere oplagt til en lidt mere seriøs/sød tekst, hvor de førnævnte “Den lille frække Frederik” og “Marken er mejet” eksempelvis nok inviterer til en lidt mere humoristisk og underholdende vinkel.

Hør melodien til “Det var en lørdag aften” – Klik her

 1. I en kælder sort som kul

Denne melodi er også ret udpræget som festsang. Hver gang jeg hører den titel, kommer jeg til at tænke på Bertramsen i “Alletiders Jul”, hvor han synger højt fra træets grønne top med denne melodi. Lekturen man kan tage med derfra er, at den julesang blev skrevet på “I en kælder sort som kul” af Peter Faber dengang.

Så hvis han kan skrive en landskendt julesang på denne melodi, så kan du også gøre et fornuftigt stykke arbejde med en konfirmationssang.

Hør melodien til “I en kælder sort som kul” – Klik her

 1. Jeg plukker fløjlsgræs

Åh ja. Hvem der ikke mindes tilbage til den søde gymnasietid, hvor denne sang altid akkompagneret et uoplagt morgensamlings kor bestående af samtlige elever på skolen. Hvilken tid.

Dog kan jeg så også huske, at man altid endte med at få den på hjernen, efter man havde sunget bare to-tre vers af den. Så det er en melodi, der sidder fast. Dog mindes jeg også noget om, at langt fra alle havde held med at ramme tonerne i den (inklusiv mig selv). Så måske en lille udfordring til gæsterne.

Hør melodien til “Jeg plukker fløjlsgræs” – Klik her

 1. Jeg en gård mig bygge vil

Og der skal være have til. Hvis du vil bygge den perfekte tekst til din konfirmationssang op, så skal der sørme også være en melodunte til – hvor det dog passer sammen det hele. Ellers bliver det jo ren acapella. Og skal det være denne melodi, der skal lægge toner til dine skriblerier?

Hør melodien til “Jeg en gård mig bygge vil” – Klik her

 1. Hist hvor vejen slår en bugt

Så er vi ude i gode gamle HC Andersen. Selvom han ikke er i blandt os mere, så står hans sang stadig klar for de fleste af os. Selvom det nok ikke var ham, der skrev melodien. Han diskede bare op med teksten. Og det gjorde han godt, må man sige.

Men kan du toppe HC? Selvfølgelig. Brug denne melodi som konfirmationssang, hvis du er frisk på at gøre det med end Hr. Andersen.

Hør melodien til “Hist hvor vejen slår en bugt” – Klik her

 1. Højt fra træets grønne trop

Ja, så skete det. Jeg prøvede at holde dem væk fra listen i så lang tid som muligt, men som du vil opdage nu og lige om lidt, så har der altså sneget sig to julemelodier ind midt i det hele. Men der kan man da også være sikker på, at alle kan synge med, kan man sige.

Så hvis du vil være sikker på at lave en konfirmationssang, som alle kan være med på, så er det da oplagt at vælge en julemelodi. Og her er “Højt fra træets grønne top” nok en af de mest kendte. Du kan også vælge den, jeg kommer ind på lidt længere nede på listen.

Eller en helt tredje for den sags skyld.

Hør melodien til “Høj fra træets grønne top” – Klik her

 1. Jeg er en glad lille cowboy

Er du også en glad lille cowboy, så gør ham fyren her selskab og byg en helt ny tekst op til denne dejlige melodi. Igen en børnesang, som vi alle (eller langt de fleste af os i hvert fald) er vokset op med, og som vi kender helt ind til benet.

Hør melodien til “Jeg er en glad lille cowboy” – Klik her

 1. Den lille Ole med paraplyen

Skal vi ikke bare sige, den er oplagt, hvis konfirmanden hedder Ole? Så kan man næsten ikke undgå at hive den med ind til festen. Den lille Ole med paraplyen er igen mere stille og rolig i det, så selv de sløveste kan nå at være med.

Hør melodien til “Den lille Ole med paraplyen” – Klik her

 1. I en skov en hytte lå

Ja, her må jeg sige, at jeg krøb til korset. Melodien lå simpelthen ikke lige for mig, som de øvrige ellers har gjort. Så jeg måtte sgu en tur på Youtube for at få opklaret mysteriet. Men da den først gik i gang, så var der selvfølgelig ingen problemer med at huske den.

I en skov en hytte lå er bestemt ikke den mest populære på denne liste, men det er da stadig en god melodi, som du kan gøre brug af til din konfirmationssang.

Hør melodien til “I en skov en hytte lå” – Klik her

 1. Juletræet med sin pynt

Og her kom så nummer to, som jeg tidligere truede med. Juletræet med sin pynt er nok også på listen over nogle af de mest kendte julesalmer. Igen en oplagt mulighed for at lave teksten om til noget andet, hvor alle stadig kan synge med.

Selvom det nok er i april eller maj, konfirmationen skal foregå, så udelukker det altså ikke, at man kan bruge en julemelodi til konfirmationssangen. Tværtimod vil alle nok synes, det er festligt med et juleindslag på den forårsskønne solskinsdag.

Hør melodien til “Juletræet med sin pynt” – Klik her

 1. Det er hammer hammer fedt

Og så kom vi ellers til rosinen i pølseenden, som man jo siger. Det er hammer hammer fedt, både for mig og dig, da du nu har fået 17 gode melodier, som du frit kan benytte dig af. Nummer 17 her går under samme navn – coincidence? I think not.

Den gode gamle Jacob Haugaard klassiker, som bare ikke bliver gammel. Ligegyldigt om Jacob så gør det. Der kan man også være sikker på, at alle kan skråle med af fulde lunger, da det jo næsten er vores nationalsang efter “Der er et yndigt land”.

Hør melodien til “Det er hammer hammer fedt” – Klik her

Så kom vi til bunds

Dermed har du nu 17 melodier til konfirmationssange, som forhåbentlig kan give dig lidt inspiration til din egen sang. Du har i hvert fald en oplagt mulighed for at finde en melodi, som du godt kan lide, og som fungerer for dig at skrive henover.

Så hvad venter du på?

Det er da bare med at komme i gang med skriveriet.

De varmeste hilsner,

Sander

PS

???? Styr på gaverne? Så læs vores VILDE guide med 113 ideer her

Comments are closed.