Konfirmationskjolen – sådan finder du din

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

Den store dag er lige om hjørnet. Dén dag er der fuld fokus på dig, og ofte har forberedelserne strukket sig over lang tid. Konfirmation!

Måske har du kigget kjoler i mange år. Fra du som lille pige var til konfirmation for første gang til nu, hvor din egen nærmer sig.

Der er mange ting at tage stilling omkring denne dag, og mange har en mening om, hvad du skal gøre. Bordpynt, bordplan, sang, blomster, ønsker og meget mere.

Den største ting er nok for pigers vedkommende at finde konfirmationskjolen. Det er den, man bliver fotograferet i. Det er den, du husker og ofte den, man har haft mange drømme og spekulationer om.

Måske har du talt med veninderne om, hvor man skal købe, hvor der er et stort udvalg, og hvordan I undgår at finde den samme model.

I denne artikel finder du inspiration til at finde din kjole. Uanset om den skal være lang, kort, enkel, dekorativ, med/uden blonde og tyl, billig eller brugt. Der er mange steder at kigge, og online er et godt sted at begynde. Så kan du i ro og mag danne dig et overblik over udvalget. 

Tag et kig og lad dig inspirere. Udvalget er bredt, så der er lidt for enhver smag. Husk at tjekke, om de har din størrelse. Nogle steder kræves der tidsbestilling.

Lilly konfirmationskjole (08-7000-WH) – nyeste model

https://www.lilly.dk/shop/detaljer-1/08-7000-wh

Lilly har været med i mange år og ved, hvad der skal til på konfirmationsdagen. 

Denne model er hvid, knælang og med overdel af blonde. Den har korte ærmer – også i blonde – med rund halskant. Selve nederdelen er af stoffet georgette, som falder blødt og klokkeformet og er behageligt at have på. 

Det er på mange måder en klassisk, enkel model uden vilde detaljer. Den kan derfor styles, om og som du vil med hårbånd, bælte, øreringe eller smarte sko. Med en simpel model er der mulighed for at give lidt mere gas med accessories, uden at kjole og tilbehør kæmper om opmærksomheden.

Ryggen lukkes med lynlås i ryggen.

Lilly halvlang konfirmationskjole (08-7922-CR) – den billige kjole

https://www.lilly.dk/shop/detaljer/08-7922-cr

At købe en model fra tidligere sæsoner er absolut ikke et dårligt valg. Oftest finder du dem på tilbud til en billigere pris. Denne model kan købes online og i én af Lilly-butikkerne i København K, Aarhus C, Odense, Aalborg eller Vejle.

Modellen har yderstof i kraftig blonde og underkjole indtil midt på låret. Den er ærmeløs, har v-udskæring og klokkeformet nederdel.

Der er mulighed for at dresse op eller ned afhængig af smag. Kjolen har nemlig i sig selv ikke mange detaljer, så den vil egne sig godt til også at blive tilført accessories eller sporty eller feminine sko. En jakke i en hvid eller lys rosa er også en mulighed, hvis du er bange for, at korte ærmer kan blive for koldt.

Lucca, Gloria – enkel og klassisk

https://www.luccadanishdesign.com/collections/go-street/products/200-gloria

Lucca Danish Design har mange forskellige modeller. Her sælges konfirmationskjolerne online. 

Denne kjole, Gloria, er en del af linjen Go Street, hvor stilen er mindre piget og mere enkel med et moderne twist. 

Modellen er yderst enkel, nærmest minimalistisk, har pasform, er næsten knælang, ærmeløs og har rund halsudskæring. Der er indsnit i talje og bryst, så den sidder godt til. Altså en fuldstændig klassisk kjolemodel, som er blevet brugt gennem årtier. Stoffet er hvidt uden struktur og blonde.

Sådan en tidløs kjole går aldrig af mode og kan tilsættes tilbehør, så den bliver styles helt på din måde og efter din smag. Har du lyst til at gøre den mere street, tilføjer du sneakers og denimjakke. Ønsker du den mere feminin, bruger du lette sko, et bælte med similisten eller hårpynt.

Luxux Moss – hvid og stribet

https://luxux.dk/luxux-hope-konfirmationskjoler/

Er du bosiddende i Nordjylland, er Luxux et oplagt sted at køre forbi og kigge kjoler. Her er noget for enhver smag.

Denne Moss-model er god at tage et kig på, hvis du er ude efter kjole, der ikke ligner de andres kjoler. Den har nemlig striber. Ikke striber i forskellige farver, men i det hvide yderstof, hvor der dannes striber i det gennemsigtige stof med striber på tværs.

Selve modellen er næsten knælang, kropsnær foroven og fra taljen en vid nederdel med god volumen i det halvtransparente stof.

Ud over stoffets struktur i striber har kjolen ikke andre detaljer, men det er netop striberne i stofferne, der giver den helt særlige effekt.

Undgå striber i accessories, da det vil forstyrre helhedsindtrykket. Vælg i stedet ensfarvet til en kjole som denne. 

Mht. smykker kan du blive i det grafiske og vælge øreringe og halskæde med geometriske former som firkant og cirkler.

Askepot & Valentine, White And More 1050 – sæsonens kjole

https://www.askepot-valentino.dk/konfirmationskjoler/white-and-more-2020/

Har du lyst til, at din konfirmationskjole har samme snit som de øvrige sommerkjoler i sæsonen 2020, kunne et bud være denne White And More-kjole. Den har et vid snit, lange ærmer, er mellemlang. Nederdelen består af tværgående baner, som det netop ses på mange af kjolerne i denne sæson.

Ærmerne afsluttes med elastik og bort, mens der langs halssnittet løber en flæse. Der er knapper foran.

Stoffet er en hvid chiffon med hvide prikker. Det i sig selv giver en god effekt, som gør kjolen smuk uden nødvendig brug af accessories. 

Det er en afslappet model. En smuk kjole, der faktisk vil kunne bruge igen, når sommeren kommer, hvis du får lyst. Så kan du style den med farverige tørklæder, en jakke og sko i forskellige styles alt efter anledning og humør.

Nicolai Brudekjoler, Nicole de Val, Helena – med lange ærmer

https://nicolai-brudekjoler.dk/nicole-de-val-2020/

Foråret i Danmark er lidt drilsk, så det kan risikere at være temmelig koldt på din store dag. Du kan derfor overveje en konfirmationskjole med lange ærmer for ikke komme til fryse alt for meget. Ud over at hjælpe med at holde varmen giver det kjolen et andet præg end en med korte ærmer. 

Kjolemoden forår/sommer 2020 har lange ærmer, så det svarer meget godt til den aktuelle mode.

Modellen har overdel i blonde, som også de lange ærmer er lavet i, er tætsiddende og har bred halsudskæring med en fin afrundet kant. Understoffet er i glat stof og danner en corsagetop inderst.

Nederdelen er af samme glatte stof uden struktur og danner en A-form. Modellen er knap knælang og er et godt bud på en flot og klassisk konfirmationskjole. Den vil fungere fint uden tilbehør, men kan også tilsættes et bælte med similisten, så du gør den mere personlig.

Fuhrmann, Annabella – åh tyl!

https://fuhrmanns.dk/konfirmationskjoler/annabella/

Hvis du simpelthen bare må have en kjole af tyl og være Askepot for en dag, får du i denne model din drøm opfyldt. Nederdelen er tre-delt i forskellige længder tyl, så den får god volumen og puf-effekt. Længden er næsten knælang.

Overdelen er en draperet corsage i satinstof uden ærmer og stropper pyntet med sten langs kanten og i taljen. En yndig detalje til en kjole, der sender tankerne i retning af eventyr og prinsesser.

Der er ingen tvivl om, at dette er en rigtig eventyrkjole med de detaljer, der hører sig til: glitter, tyl og volumen, der henter inspiration fra eventyr om prinsesser og baller.

Har du brug for noget til de bare arme og skuldre, kan en bolero være en god ide. En bolero kommer ikke til at dækker over stenene i corsagen og når heller ikke ned og skjuler den dejlige tyl.

Sandberg, Carrie – asymmetrisk længde

https://www.sandberg-konfirmationskjoler.dk/vare/carrie/

En spændende anderledes kjole er denne Carrie, som benytter sig af trenden med high-low-effekt i længden på nederdelen. Foran går den til lige over knæet og bagpå til midt på lægen.

Overdelen er tætsiddende med brystindsnit med rund halsudskæring. Bagpå har den v-udskæring, som slutter i en lynlås. Bagpå har den også fin pasform med taljeindsnit.

Nederdelen er tætsiddende, men slutter dog i en flæse i blonde-yderstoffet. 

Kjolens stof har en god i effekt i at være dobbelt med inderstof i hvidt stof og yderstof i blonde. Det eneste sted, hvor blonden får lov at titte frem alene, er i nederdelens flæse. Denne enkle detalje giver kjolen volumen og liv, og sammen med den asymmetriske længde er disse to detaljer nok til at give kjolen karakter og tilstrækkelig pynt.

Det er dog stadig muligt at tilføje et bælte, hvis du har lyst til at give den et personligt touch.

Real Silk, Netti – den lange konfirmationskjole

https://www.realsilk.dk/kollektioner/

De mest almindelige konfirmationskjoler er nok de knælange kjoler, men det betyder ikke, at der ikke findes lange kjoler. Denne Netti-model har intet med mors lange konfirmationskjole fra 1980’erne at gøre. Denne har alt det, moden siger lige nu: god længde, lange ærmer og relativ løs pasform.

Kjolen er i to lag med en underkjole i glat stof, der går til knæene og yderstoffet i et transparent stof med prikker. 

Der er knaplukning foran ned til taljen, og halsudskæringen er rund med blondekant. Ærmerne er udelukkende i det transparente stof, er lange og afsluttes med en bred flæse – elegant og meget moderne.

Nederdelen er skåret i fire tværgående baner og giver vidde og volumen. Hver bane afsluttes med en blondekant, så kjolen får et gennemgående træk med blondekanten.

Et absolut godt bud på en moderne lang kjole anno 2020.

Buksedragt

For nogle piger er det at skulle have kjole på meget fremmed. Hvis du er typen, der altid går med bukser og ikke kan se dig selv i en kjole, er en buksedragt et godt alternativ.

Og der findes rigtig mange modeller. Nogle med lang bukselængde, andre med 3/4-længde. Nogle med halterneck, andre med v-hals. Nogle med korte ærmer eller ingen og andre med lange ærmer.

Udvalget af buksedragter er blevet større i takt med, at buksedragter er blevet moderne. Derfor kan du helt sikkert også finde en model, der passer dig.

Er du meget langt i overkroppen, kan det give lidt udfordringer. Prøv at vælge en model, hvor over- og underdel kun er syet sammen et par steder og rundt langs hele taljen.

Sneakers er oplagt til buksedragter. Lav evt. en meget feminin håropsætning med bånd og spænder. På den måde gør du din stil mere feminin. Hvis du ønsker et mere råt udtryk, kan du tilføje en farvet eller hvid jakke i læderlook.

Nedsatte konfirmationskjoler

De allerfleste brands og butikker har modeller fra tidligere sæsoner, som de sætter ned i den aktuelle sæson. Der kan være penge at spare ved at købe en model fra tidligere år. 

Samtidig med at du sparer penge, undgår du måske også at købe en model magen til dine veninder. På den måde får du lov at shine i din helt egen model, uden at nogen anden har fået samme idé.

Ønsker du at være sikker på en unik kjole, giver det derfor god mening at tjekke de nedsatte kjoler ud. Hvis du alligevel ikke er på udkig efter noget, der præcist er designet efter denne sæsons trends, får du absolut gode kjoler til billige penge ved at gå efter dem på udsalg og de, der er sat ned.

Nogle gange er det nødvendigt at købe i fysiske butikker, fordi online-butikkerne ikke nødvendigvis opdaterer deres hjemmeside med de tidligere modeller.

Brugte konfirmationskjoler

Uanset om det er budget eller bæredygtighed, der driver dig, er det at købe brugt kommet for at blive. En konfirmationskjole bruger du sjældent mere end én gang, og det er ærgerligt. Kjolen kan sagtens bruges en gang mere – eller flere.

Der er mange steder at kigge efter brugte kjoler. De sociale mediers marked kender du måske. Facebook, dba, Trendsales og Gul og Gratis. 

Det kan også være, at du er så heldig at få lov at bruge din kusines kjole. Men har du ikke lige en ældre kusine, eller har du endnu ikke kunnet finde den brugte kjole, der opfylder dine drømme, kommer her et par forslag til steder at kigge.

Nogle kirker og præster vælger at formidle kjoler. Det kan variere fra år til år, hvilke kirker der har denne service, så det bedste er, at du kontakter den lokale kirke eller nabokirken. Idéen er, at man afleverer sin brugte konfirmationskjole, så andre kan få glæde af den senere.

Nogle steder forærer man kjolerne bort, andre steder betaler man lidt for dem.

Genbrugsbutikker er også et godt sted at lede. Det svinger selvfølgeligt, hvor mange de forskellige butikker ligger inde med. Det er ikke til at sige, hvor det er bedst at købe, for det afhænger fuldstændig af, om nogen afleverer dem til butikkerne.

Har du en bedstemor eller en anden bekendt, der arbejder i en genbrugsbutik, kan du evt. bede hende/han om at sige til, når der kommer kjoler ind.

Det er under alle omstændigheder en god idé ikke at vente til sidste øjeblik, hvis du overvejer at købe brugt. Når man køber brugt, er det svært at planlægge, fordi udvalget ikke kendes på forhånd. En god idé kan dog være at kigge efter, hvad der findes af nye kjolemodeller, så du danner dig en mening om, hvad du selv kunne have lyst til.

Derfor kan du finde billige konfirmationskjoler online

Du finder mange flotte konfirmationskjoler i København. Det er en fordel at prøve kjolen her – også selvom du ikke ender med at købe konfirmationskjolen i København.

Det er nødvendigt at prøven kjolen. Det at købe konfirmationskjole er ikke helt det samme som at købe en almindelig kjole. Når du køber online, skal du være i god tid, så du sætter tid af til, at pakken kommer frem til dig, at du prøver den, og at du evt. kan sende den retur.

Hvis du bor i Smilets by, har du også gode muligheder for at prøve kjoler, før du køber online. Konfirmationskjoler i Aarhus findes nemlig i mange butikker.

Nogle butikker har både online-salg og fysiske butikker. Det gælder uanset, om du bor i Roskilde, Randers eller Esbjerg. Der findes noget i hele Danmark uden at behøve køre vildt langt.

Sådan kan du spare penge på din konfirmationskjole

Enkle konfirmationskjoler kan sagtens være dyre, mens flotte konfirmationskjoler let kan være billige. Så hvordan kan du egentligt spare penge på din konfirmationskjole?

Først: Spørg dine veninder. Spørg om de kender et billigt sted, eller om de har fået et godt tip fra andre. Måske de kender nogen, der sælger sin kjole, eller måske har set noget i jagten på deres kjole.

I bund og grund er der ingen, der siger, at det skal være en decideret konfirmationskjole. Det kan i princippet være en (hvid) sommerkjole, du har fundet online, og som du rigtig godt kan lide. På den måde kan du spare rigtig mange penge.

Find og øv en frisure, der klæder dig. Tilføj et hårbånd og smykker. Det dresser dit look op. Undlad kæmpestore smykker, men hold dig til de mindre denne dag.

Og så låner du et par sko, eller du bruger de samme sko, som til Blåmandag. 

Stryg kjolen, puds skoene og husk jakken. Så får du et fuldendt, velsiddende dress. Knivskarp og lige dig.

Posted in Gaver, Tøj & Sko | Kommentarer lukket til Konfirmationskjolen – sådan finder du din

Comments are closed.