5 gode grunde til at gå mere i kirke

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

  1. Opbyg viden om kristendom

Kristendommen er en stor del af den danske historie og værdisæt. Derfor kan du gennem kirken få opbygget en stor viden om selve religionen – men også Danmarks historie. En viden som du kan opnå gennem de indholdsrige prædikener fra præsten. Her vil du hurtigt opleve, at du vil få et stort indblik i den danske historie og den kristne tro. 

  1. Skab en indre ro og pause fra hverdagen 

Hiv én time ud af kalenderen hver uge og gå i kirke om søndagen. De fleste af os har ugentlige et stramt program, hvor vi skal tage hensyn til arbejde, familieliv, hobbyer og lignende. I kirken kan du opbygge en helt særlig ro, som skal give ny energi til sjælen. Her er du samtidig også fri for mobiltelefons konstante vibrationer. 

  1. Få kendskab til Salmebogen og oplev musikken 

Vidste du at der findes hele 791 salmer i Salmebogen? Alle disse kan du få et stort indblik i ved kirken, hvor der vil blive sunget de smukkeste salmer. I kirken kan du altså nyde et godt stykke musik – og endda helt gratis. 

  1. Nyd det smukke kirkerum 

Vi har nogle ufattelige smukke kirker rundt omkring i Danmark. Der er over 2.000 kirker i Danmark. Nogle af dem mere særprægede end andre.Herunder har vi oplistet fem smukke kirker, som du burde se i løbet af dit liv. 

  • Skanderborg Slotskirke, Skanderborg (opført i 1572) 
  • Grundtvigskirken, København (opført i 1940)
  • Ribe Domkirke, Ribe (opført i 1110) 
  • Sankt Clemens Kirke, Aarhus (opført i 1300-tallet)
  • Østerlars Rundkirke, Gudhjem, Bornholm (opført i 1150) 


Herudover findes der naturligvis også et hav af andre kirker, som uden tvivl et besøg      værd. 

  1. Fællesskab 

I kirken vil du kunne opleve et helt særligt fællesskab. Dette er uanset om du er meget religiøs eller ej. I kirken er alle velkomne. Nogle kommer hver søndag, hvor andre blot kommer til de traditionsrige dage såsom juleaften og til særlige begivenheder såsom begravelse, dåb eller bryllup. Hvis du dog begynder at være hyppig gæst i kirken, så vil du hurtigt opleve, at der er et helt særligt fællesskab til stede, hvor man har nogle fælles værdier og interesser. 

Dette er fem gode grunde til, at du bør besøge de danske kirker noget mere. Besøg gerne nogle forskellige og se hvilken kirke, som kan gå hen og blive din yndlings med tiden. Læs mere.

Posted in Underholdning | Kommentarer lukket til 5 gode grunde til at gå mere i kirke

Comments are closed.