Derfor er et regelmæssigt tandeftersyn vigtigt

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

Der er gode grunde til at du regelmæssigt bør få et tandeftersyn, og som ikke mindst har at gøre med, at du kan bibeholde et pænt tandsæt. Dertil vil du kunne undgå at huller og andre tandproblemer udvikler sig, med store smerter og dyre tandlægeregninger til følge.

At have tandpine er noget af det værste der findes, og mange gange kan selv ikke det stærkeste smertestillende, få smerterne i tænderne til at gå væk. Når først tænderne gør ondt er gode råd dyre, og derfor er et regelmæssigt tandeftersyn vigtigt.

Når først smerterne i tænderne er opstået, og der er kommet behov for et besøg hos tandlægen, er der en forhøjet risiko for, at eventuelle skader eller komplikationer du måtte have, har udviklet sig endnu værre, end hvis du have gået regelmæssigt til tandeftersyn.

Det vil betyde dyrere tandlægeregninger som følge af de mere omfattende indgreb, som ellers kunne være undgået. Endnu værre økonomisk vil det være, hvis opstået for et besøg og tandeftersyn hos tandlægen opstår akut.

I sådanne tilfælde kan tandlægeregningerne pludseligt være meget voldsomme, og står du dertil uden en forsikring der dækker, kan det være et stort slag i din økonomi. Det er altså meget vigtigt, at du sørger for at få et regelmæssigt tandeftersyn.

Hvad er et tandeftersyn

Et tandeftersyn er som ordet antyder, et eftersyn af dine tænder. Under et tandeftersyn tjekkes dine tænder igennem for skader og komplikationer, og bruges derfor som en forberedende og undersøgende behandling, for at få et overblik over tilstanden på dine tænder.

Et tandeftersyn indbebære følgende indgreb:

  • Tjek for huller i tænderne også kaldet caries
  • Tjek for tandkødsbetændelse
  • Tjek af slimhinder
  • Tjek af kæbeled og tyggefunktion

I tillæg til de ting der tjekkes og undersøges for under et tandeftersyn, vil et tandeftersyn også afsluttes med en tandrensning. Hvor ofte du bør gå til tandeftersyn afhænger af det enkelte behov. Nogle kræver tandeftersyn hver 1-3 måned, mens andre kan vente op til halve eller hele år. Du bør som minimum gå til tandeftersyn hvert andet år. Se meget mere om tandeftersyn på https://ntand.dk/p/behandlinger/tandeftersyn, og bestil et tandeftersyn allerede i dag.

Posted in Praktisk | Kommentarer lukket til Derfor er et regelmæssigt tandeftersyn vigtigt

Comments are closed.