3 tips til teenagere der vil begynde at træne

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

Er du teenager og vil du gerne begynde at træne, så læs med her. Her får du nemlig nogen tips til træning der rent faktisk virker og hvor du undgår at få lært nogle dårlige vaner, som vil holde dig tilbage. 

Jeg kan huske det selv fra jeg begyndte at træne og ikke var ret klog til hvordan jeg gjorde det. Det gik for langsomt frem i forhold til hvad det egentlig kunne hvis jeg havde lyttet lidt mere.

Her får du mine bedste tips:

  1. Følg et styrketræningsprogram

Det første du skal gøre er at få hjælp til at følge et styrketræningsprogram. Det kan være et som en personlig træner lægger for dig, men det kan også bare være et af de mest populære styrketræningsprogrammer for begyndere som fx 5×5 eller Starting Strength. Det er simple programmer der fokuserer på styrke og de store løft. Når du så er blevet stærkere kan du begynde at eksperimentere med mere bodybuilding agtige programmer.

  1. Få instruktion til de forskellige løft

Før du kaster dig ud i squat og dødløft og andre tunge løft, så bør du tage og få noget instruktion i de løft du skal lave. Det er vigtigt fordi der kan komme mange kg på vægtstangen og derfor skal man virkelig passe på med ikke at komme til skade. Her er det altså vigtigt at du får noget kvalificeret hjælp og ikke bare Youtube. Normalt kan man få en time eller to gratis introduktion med en personlig træner når man melder sig ind i et fitnesscenter. Det kan også være en god ide at betale for fx 10 timer. Den ekstra udgift vil komme mange gange tilbage, når du får en god teknik og ved hvordan du træner.

  1. Læg egoet på hylden

Den største udfordring for teenagere og de fleste andre unge der træner er efter min mening ego. Det betyder at man ikke træner kun for at blive stærkere og større, men også for at stive sit ego af. Det er dumt, for så kan det være du træner forkert eller kommer for mange kg på vægten, bare for ikke at ville se slap ud eller fordi du vil konkurrere med de andre. Det er ikke nogen god ide. Så gør dig selv en tjeneste og læg egoet på hylden. Det vil du få meget mere ud af i fremtiden.

Posted in Underholdning | Kommentarer lukket til 3 tips til teenagere der vil begynde at træne

Comments are closed.