Tid til nyt sengetøj? Sådan vælger du det rigtige

Vi samler anmeldelser og tests, og baserer vores research på eksterne tests og fageksperter
Denne artikel indeholder annoncer.Læs mere her.

Fra tid til anden kan der være behov for skifte ens sengetøj ud med et nyt sæt. Det er dog ikke altid lige nemt at vide, hvad man skal gå efter, da sengetøj kan komme i mange forskellige materialer, farver og størrelser. Ikke desto mindre er det vigtigt at vælge sengetøj med omhu, idet sengetekstiler har en hel del at sige i forhold til, hvorledes vi sover om natten. Et lagen såvel som et dynebetræk er nemlig det, vores kroppe og vores hud er i konstant kontakt med, når vi sover, og det er derfor vigtigt, at de sengetekstiler, vi vælger, passer til vores behov og føles behagelige at sove på. Hvordan du vælger det rette sengetøj, kan du læse mere om herunder.

Lyt til dine behov

Når det kommer til valget af sengetøj, er det vigtigt, at vi lytter til vores personlige behov. Vi sover alle sammen forskelligt og har dertil forskellige behov for, hvilke tekstiler vi omgiver os selv med i vores sovemiljø. Måske har du nogle særlige behov, der gør, at du ønsker at investere i noget allergivenligt sengetøj, mens andre har god erfaring med at sove omgivet af et helt bestemt materiale. Uanset hvad dine behov måtte være, er det essentielt for din nattesøvn, at du vælger et dynebetræk og lagen efter dine personlige præferencer.

Sengetøj der passer til dit sovemiljø

Har man mere eller mindre en idé om, hvilke materialer skal udgøre ens nye sengetøj, kan det også være fordelagtigt at overveje, hvilke farver, mønstre osv. der skal være en del af de nye sengetekstiler. Vores sovemiljøs indretning har nemlig meget at sige i forhold til, om vi kan finde ro om aftenen, når det bliver tid til at sove. Vær derfor opmærksom på, hvilke farver og mønstre du bringer med ind i dit sovemiljø i form af eksempelvis et dyne- eller hovedpudebetræk. Her kommer det udelukkende an på smag og behag samt sovemiljøets øvrige indretning. Har man dog problemer med at falde til ro om aftenen, kan vi herfra anbefale at gå efter sengetekstiler i rolige og neutrale farver, der ikke overstimulerer sanserne men snarer lader kroppen vide, at værelset er et sted, hvor der er plads til at slappe af og koble fra.

Vores anbefaling: gå efter naturlige materialer

Som nævnt, har vi alle vores personlige præferencer for, hvordan vores sovemiljø skal være indrettet og herunder, hvilke tekstiler vi ønsker at omgive os selv med i søvnen. Er man dog alligevel i tvivl om, hvilken type sengetøj man skal vælge, så kan vi herfra varmt anbefale at gå efter de naturlige materialer som eksempelvis silke. Silke sengetøj har længe været populært blandt mange grundet de mange naturlige egenskaber, som dette tekstil kan bidrage med. Silke er nemlig både temperaturregulerende og særligt åndbart. Det vil altså sige, at man med silke sengetøj ikke vil opleve at føle sig overophedet i løbet af natten, idet silken naturligt sørger for en konstant sval temperatur for den sovende. Dertil vil den åndbare egenskab også sørge for, at hverken bakterier eller husstøvmider kan sætte sig i materialet, da disse bakterier og mider har behov for fugtige miljøer for at kunne overleve.

Posted in Praktisk | Kommentarer lukket til Tid til nyt sengetøj? Sådan vælger du det rigtige

Comments are closed.